روزمره به وب سایتهای متعددی رمز می زنیم که هرمورد به شکلی برایمان جالب میباشند و ممکن میباشد مارا بهاین پندار بیندازند کهاین وب سایتها چطور ساخته شدند؟ درصورتیکه به چندین سال پیشین برگردیم و نگاهی به اولی تارنماهای منتشرشده در اینترنت بیندازیم، می بینیم که صفحه های آنان طراحی سایت در مشهد فقط از چندین المان بی آلایش و ابتدایی درست شدهاند. از قدیم تا امروز، تکنولوژیهای مختلفی در دیدنی کردن فرایند ساخت وب سایت تاثیرگذار بودهاند، ولی در شرایطی که بگوییم تک تک این تکنولوژیها به HTML منتهی می گردند اطمینان می کنید؟ درین مسیر یاروهمدم ما باشید تا کشف کنیم HTML چیست و چه کاربردی دارااست و چطور این کلیه سال در دنیای اینترنت رده خودش را مراقبت نموده است؟
HTML چیست؟
HTML مخفف Hyper Text Markup Language بوده و در فارسی به آن گویش نشان گذاری ابرمتن می گویند. توجه نمایید که HTML یک گویش اپلیکیشن نویسی وجود ندارد، بلکه یک لهجه آرمگذاری یا این که Markup language محسوب میشود. کدنویسی با HTML گام گذاشتن در مکان پای بزرگان اینترنت و استارت طراحی وب سایتهای شگفتانگیز میباشد.
در شرایطیکه شیدا ساخت وب سایت میباشید و برای ورود بدین حوزه اپ دورازشوخی دارید، فراگیری HTML اولین گام شما درین مسیرخواهد بود. در صورتیکه می خواهید با پروسه استارت یادگیری طراحی وب بیشتر آشنا گردید، تفحص مقاله تحت را از دست ندهید.
گویش نمادگذاری چه تفاوتی با گویش اپلیکیشن نویسی داراست؟
گویش نرم افزار نویسی ابزاری کارکشته میباشد که توسط آن خواهیم توانست با کامپیوترها صحبت بزنیم. لهجههای اپلیکیشن نویسی به امداد آیین نامههایی که برای کامپیوتر قابل شعور می باشند با آنان رابطه برقرار کرده و به صورت عمده از ساختارهای کنترلی و شرطی به کارگیری مینمایند. hardware برای این که صحیح شغل نماید نیاز به چندین دستور کار داراست. این راهبردها بوسیله اپلیکیشن نویس و زبانی که برای کامپیوتر قابل شعور باشد، به hardware داده میگردد.
گونه های مختلفی از لهجه نماد گذاری وجود داراست که مشهورترین آن HTML میباشد. در شرایطیکه به نام گویش علامت گذاری توجه نمایید، متوجه معنی آن خواهید شد. در گویشهای نشان گذاری خبری از ساختارهای رایج نرمافزارنویسی مثل شرط، رینگ، تکرار و غیره نیست و شما درون متن خویش از یکسری آرم به کارگیری می کنید. در واقعیت درین لهجهها شما به امداد این آیهها متن را از دیگر موادسازنده کاغذ قطع میکنید تا به یاری آنها المانهای متفاوت را درون یک شیت اینترنت قرار داده و ساختار ورقه را معلوم نمایید.
تاریخچه لهجه HTML
برای اینکه بدانیم HTML از کجا آمده بایستی مسافرت کوتاهی به سال 1991 داشته باشیم. هنگامی که آقای Tim Berners-Lee شغل خویش را روی 18 Tag یا این که به عبارتی برچسب معمولی آغاز کرد و اولی ورژن HTML را پیاده سازی کرد. HTML روز آپدیت بسط کرد و در هر ورژن تجهیزات بیشتری را در پوسته تگهای کاربردیخیس در چنگ طراحان قرار بخشید.
بنابراین این گویش ایرادات گذشته خویش را به گذر زمان رفع کرد. HTML4 در سال 1999 معرفی شد و توانست تا بازه زمانیها بوسیله طراحان اینترنت آیتم استعمال قرار گیرد، تا این که اصلی ترین دگرگونی تاریخ HTML با معرفی HTML5 رخداد. این ورژن از لهجه HTML توانست بیش تر از پیش به گسترش دهندگان در طراحی وب سایتها یاری دهد که درپی میخواهیم با آن بیشتر آشنا شویم.
HTML5 چیست؟
قصد داریم درین نصیب بدین مورد بپردازیم که HTML5 چیست و چه فرقی با HTML دارااست. تا سال 2008 بازار HTML4 داغ بود و به صورت کبیر به کارگیری می شد. البته معلوم بود کهاین ورژن از HTML ضعفهایی داراست و می بایست بروزرسانی گردد. به همین برهان شرکت WHATWG توسعه و گسترش این لهجه را در چنگ گرفت و استانداردهای آن را افزایش بخشید. ضعف اساسی که می بایست روی آن فعالیت می شد مرتبط با چندرسانهای (multimedia) و گرافیک بود.
HTML5 در سال 2014 یک به روز اساسی و مهم را تجارب کرد. دراین به روز تگهای HTML جدیدی اضافه شدند که اثر بسیار مثبتی در ابتدا بردن چگونگی و بهبود تجربیات یوزرها داشتند. بعداز این به روز طراحی وبها ساختار منظمی پیدا کرد و مفاهیم دیرین (مانند استعمال از table در بدنه مهم صفحه های) کنار گذارده شدند.