اینترنت ۱ به عبارتی صفحه ها اینترنتی اول میباشد که در دهه ۱۹۹۰ میلادی تولید گشت و از روش برگههای HTML معمولی، شغل خویش را شروع کرد. صفحه های گوناگون در Web 1.0 از حیث فنی و بصری در گیر مشکلات واضحی میشدند و اختلالات قابل توجهی طراحی سایت در مشهد را در موضوع ساخت و ساز و اشتراکگذاری محتوا دربرگیرنده میشدند. درضمن در اینترنت ۱، رابطه یوزرها با صفحه های به طور یکطرفه بود کهاین مورد، به معنای عدم تعامل در بین مخاطبان و وبسایتها بود. یوزرها در اینترنت ۱، دسترسی محدودی به وب داشتند و صرفا میتوانستند از روش پیوندهای متنی با اینترنت رابطه برقرار کنند. با سپری شد مجال، فناوریهای نوینی مثل جاوا اسکریپت، CSS و Flash ساخت و ساز شدند و به اینترنت و مشتقات آن تغییرات مثبتی بخشیدند و امکانهای کارآمدی مثل جلوههای متحرک و اسکریپتهای قابل انجام را به آن اضافه کردند. ولی با مجموع اینها، دگرگونی موردنیاز در سبک یکطرفه و منفعل اینترنت، ساختوساز نشد و یوزرها کماکان صرفا به طور یکنواخت، به صفحه های اینترنت دسترسی داشتند. به طور کلی، این ورژن از اینترنت تحت عنوان اولیه مرحله بسط وب شناخته می گردد و دربرگیرنده صفحه ها اینترنت معمولی، اثبات و فاقد تعاملات بغرنج میباشد. اینترنتوبسایتها در حین توسعه این ورژن، با به کار گیری از واسط جانبی سرور یا این که رابط دروازده مشترک (CGI) به مکان یک اپلیکیشن کاربردی ذیل اینترنت نوشتهگردیده در یک لهجه نرمافزار نویسی پویا مثل پرل، پی اچ پی، پایتون یا این که روبی تشکیلشدهاند. در بعدازظهر اینترنت ۱ یعنی سالهای ۱۹۹۱ تا ۲۰۰۴، یوزرها وب، مصرفکنندگان محتواهای معمولیای بودند که به وسیله خالقان آنان ساخت گردیده بود.
مزایای اینترنت ۱
Web 1.0 هنگام ظهور خویش، تحت عنوان دستاوردی نوین و قابل مراعات در دنیای اینترنت، پا به عرصه وب گذاشت. این فناوری، آغازگر گونه های تکنولوژیهای مرتبط با صفحه های اینترنت میگردد و علیرغم بی آلایش بودن، راهگشای تاثیرگذاری محسوب میشود. بعضا از مزایای پررنگ اینترنت ۱ عبارتند از:
۱- پایداری و ثبات: صفحه ها متفاوت در Web 1.0 به طور کامل باثبات بودند و از دید فنی و ظاهری، با ایرادات معدود و معینی مواجه میشدند. این مورد سبب ساز میشد تا یوزرها بتوانند به سادگی، در ادامه محتوای متبوع خویش بگردند و آن را پیدا نمایند.
۲- آسانی بالا: صفحه ها اینترنتی در Web 1.0 تماما بی آلایش و ابتدایی بودند و صرفا دربرگیرنده متنهای معمولی، عکسهای اثبات و لینک و پیوندهای متنی میشدند. این آسانی زیاد، موجب لود سریعخیس و سهلخیس مجموع صفحه های سریعخیس و آسودهخیس می شد و یوزرها به راحتی میتوانستند محتوای متبوع خویش را پیدا نمایند.
۳- محتوای اثبات: صفحه ها اینترنت در Web 1.0 به طور کامل بی آلایش بودند و مشمول محتوای استاتیک میشدند و این دستور، باعث سادگی فرایند شناخت یوزرها با محتوای آحاد صفحه ها اینترنتی و عادت سریع آنها به به کارگیری از این صفحه ها میشد.
۴- قابلیت و امکان شناسایی محتوا: در اینترنت ۱، هر کاغذ از اینترنت دارنده یک نشانی یکتا به اسم URL بود و این قابلیت و امکان خاص، منجر میشد که یوزرها با به کار گیری از یافتن مسیر، بسیار سریعخیس و سهل وآسانخیس به محتوای متبوع خویش دسترسی پیدا نمایند.
معایب اینترنت ۱
با وجود مجموع مزایایی که بیان شد، اینترنت ۱ برخلاف ورژنهای جدیدتر اینترنت که در بعدی آمدند، تعامل کاربری پایینی داشت و یوزرها در آن، مخاطبانی مسکوت و منفعل محسوب میشدند. درضمن، این نسل ابتدایی از اینترنت قوی عدم وجود با تحولات سریع و توسعه و گسترش تکنولوژی، خویش را تطبیق دهد و در سپری شد مجال، پاسخگوی نیازهای یوزرها باشد. Web 1.0 در دهه ۱۹۹۰، با اسم مرحله اول از گسترش وب در میان یوزرها شناخته شد. ولی با تک تک این اوصاف، اینترنت ۱ برخلاف اشکال توسعه یافتهخیس، نقاط ضعفی داشت که بهدنبال مقاله به عنوان کردن آنها می پردازیم:
۱- امکان محصور در کاوش: به انگیزه اینکه اینترنت ۱ صفحه های اینترنتی معمولی و استاتیک را مشتمل بر میشد، تجهیزات کاوش در وب در علاوه بر آن محصور بودند. این مورد بازدارنده دسترسی سهل وآسان یوزرها به محتوای دلخواه خویش میشد.
۲- کمبود تعامل کاربری: اینترنت ۱ صرفا دارنده صفحه های اینترنت معمولی، یکنواخت و فاقد تعامل کاربری بغرنج بود. به همین انگیزه، یوزرها تنها به طور مطالعاتی و یکسان با کل محتوای صفحه ها اینترنت در خصوص بودند و تعامل خاصی در بین تارنماها و یوزرها در جریان عدم وجود.
۳- عدم گسترش مطلوب: Web 1.0 قوی عدم وجود با تغییرات سریع و توسعه و گسترش فناوری همگام گردد و به همین انگیزه، دیگر نتوانست پاسخگوی احتیاجات یوزرها باشد. بخش اعظمی از اشتباهات بصری و تخصصی اینترنت ۱ بایستی از در میان میرفتند و جهت توسعه و گسترش و بهبود این ورژن از اینترنت، احتیاج به کارایی و اپلیکیشنریزی بیشتر بود.
۴- محتوای اثبات: صفحه های در اینترنت ۱، بسیار معمولی و دارنده محتوای استاتیک بودند و این فرمان منجر می شد تا یوزرها به راحتی با محتوای صفحه های آشنا شوند و سریعا به فرایند به کارگیری از آن ها عادت نمایند. البته درین ورژن از اینترنت، هیجان و تاثیرگذاری مقداری در طرح صفحه ها وجود داشت و این مورد موجب بیروح شدن صفحه ها و نبود تنوع گردیده بود.
کلام نهایی
اینترنت ۱ دربرگیرنده اولین و ابتداییترین فناوری صفحه ها اینترنت بود که از دهه ۱۹۹۰ میلادی روی شغل آمد و پیشگفتار همه تکنولوژیهای مرتبط با اینترنتتارنماها شد. اینترنت ۱ مشمول متنها معمولی و تصاویر استاتیک بود و مزایای متعددی را مشتمل بر میشد البته به انگیزه آسانی و محدودیت، نتوانست با گسترش وب، همچنان پاسخگوی نیازهای یوزرها باشد.