اسم دامنه یا این که Domain ، اسم سایت شماست که در هنگام ساخت سایت آن را تعیین میکنید. اسم دامنه آدرسی میباشد که یوزرها وب میتوانند از روش آن به سایت شما دسترسی پیدا نمایند.همان دیگر اسم دامنه برای جستن و شناسایی رایانه ها در وب به کار گیری میگردد.
همانگونه که میدانید هر شخصی IP منحصر خویش را داراست تا در وب شناسایی شود . با دقت به اینکه برای یوزرها مشقت بار میباشد که حرفه ای از اعداد را به خیال و خاطر بسپارند. به همین ادله،
اسم دامنه به جای به کارگیری از نشانی طراحی سایت در مشهد های IP، برای شناسایی افراد در وب گزینه به کارگیری قرار گرفته میباشد.
نکته حائض اهمیت در بحت دامین این میباشد که اسم دامنه می بایست اختصاصی باشد و هیچ دو اینترنت سایتی نباید وجود داشته باشند که اسم دامنه آنان یکی از باشد.برای این فعالیت سازمانی موجود است که به دامین های انتخابی ارزیابی مینماید. ICANN سازمانی میباشد که معین مینماید،که اسم دامنه انتخابی در دسترس میباشد یا این که نه!
پس پیشین از طراحی وب سایت متبوع خویش دامنه خویش را به صدق گزینش کنبد برای گزینش اسم دامنه مطلوب کافیست به وبسایت www.whois.com بروید و اسم دامنه موردنظر خویش را استعلام بگیرید و از آزاد بودن آن اطمینان نتایج نمائید.
نوشتهی علمی دارای ارتباط: اهمیت ساخت سایت برای برد در کسب و فعالیت شما
شناخت با ساختار اسم دامنه و گونه های آن
اسم دامنه قادر است هر ترکیبی از حروف و اعداد و پسوند باشد.
مجموعاَ یک اسم دامنه به صورت دو عنصر اصلی میباشد. مثلا، اسم دامنه Facebook.com دربرگیرنده اسم تارنما (صورت بوک) و پسوند(.com) میباشد. وقتی که یک کمپانی (یا این که یک شخص) یک اسم دامنه را خریداری میکند، میتوانند بسته به کاربرد وبسایت خویش پسوند قابل قبولی تعیین کند.
تعیین اسم دامنه
گونه های اسم دامنه و پسوند
اکثر یوزرها تصور می نمایند com صرفا پسوند معتبری میباشد که میتوانند برای تارنما خویش تعیین نمایند ، ولی بایستی بدانند که دامنه های .com فقط 46.5٪ از کل سایت های جهانی را تشکیل میدهند، و دامنه های دیگری مانند .org و .net نیز وجود داراهستند که اکثری از سایت های دارای اعتبار از آن ها استعمال میکنند. مجموعاَ، همه گیرترین گونه های اسم دامنه عبارتند از:
TLD: دامنه های سطح بالا
دامنه های گونه TLD دارنده شایع ترین گونه پسوند میباشند . آمار و ارقام نشان دهنده این میباشد که بیش تر از یک هزار TLD موجود هست، مرسوم ترین پسوند ها دراین مدل اسم دامنه عبارت اند از : .com، .org، .net و .edu
لیست قانونی TLD ها به وسیله یک سازمان به اسم(IANA) محافظت میگردد .
ccTLD : دامنه سطح بالا با کد مملکت
ccTLD ها تنها دو صحبت به کار گیری مینمایند و مبنی بر کد میهن های میان المللی مانند .us برای آمریکا و .jp برای ژاپن و ir . برای جمهوری اسلامی ایران ساخت گردیده اند. آن ها اکثر اوقات به وسیله کمپانی هایی به کار گیری میشوند که وب سایت های منحصر را برای بخشها مختص ساخت مینمایند و این پسوند میتواند رویه خیر برای سیگنال دادن به یوزرها باشند.
gTLD : دامنه سطح بالا همگانی
gTLD در اصل یک TLD میباشد با این تفاوت که به یک کد مملکت متکی وجود ندارد. اکثری از gTLD ها برای ارگان های مختص آیتم به کار گیری قرار میگیرند، مانند .edu که در مؤسسات آموزشی به کار گیری میگردد.
مثالهای دیگری از gTLD ها عبارتند از:
.mil : نظامی
.gov : دولتی
org : برای ارگان های غیر انتفاعی
.net : برای ارائه دهندگان سرویس ها وب و کاربرد های کانال محور