API چه می باشد؟
همانگونه که در ابتدا گفتیم، قابل انعطاف افزارها وجود ندارد مانند بشر ها می توانند باهم رابطه داشته باشند و این رابطه در بین قابل انعطاف افزارها از روش API ها چهره می گیرد. API مخفف Application Programming Interface میباشد که میتوان آنرا رابط برنامه نویسی اپلیکیشن معرفی کرد.
فرض فرمائید که شما میخواهید یک برنامهای بنویسید که در آن نیاز به یکسری داده ها/تجهیزات یگانه دارید که خودتان بصورت بی واسطه قابلیت دسترسی بهاین داده ها/تجهیزات را ندارید. دراینحالت میتوانید این داده ها/تجهیزات را از یک اپلیکیشن دیگر بصورت API اخذ فرمائید.
در واقع API ها به شما یاری می نماید که قابل انعطاف افزاری که درحال تایپ کردن آن میباشید را بهتر فرمائید، تجهیزات مختلفی به آن بیش تر فرمائید و آن را دارنده تجهیزات طولانی تر نمایید. و این امور را با به کار گیری از API سایر خدمات انجام میدهید. بهاین مفهوم از API های گوناگون به کار گیری میکنید برای اینکه بتوانید تجهیزات بیشتری در سیستم خویش داشته باشید.
در پی میخواهیم نمونه هایی بزنیم که معنا API را برای شما بصورت بی نقص واضح نماید و دقیقا متوجه گردید که API چه است.
نوشتهعلمیی دارای ربط: کادر ورک چه است؟ چرا Framework ها ملائکه برنامه نویسی میباشند؟
نمونه های حقیقی وواقعی از API
برای جواب دادن به سوال API چه است می توانیم ساعات توضیحات بسیار تخصصی بدهیم. البته شیوه بهتر این میباشد که نمونههای به طور کامل حقیقی داشته باشیم که دقیقا متوجه شویم که API چه است و چه کاربردهایی دارااست. در پایین نمونه هایی از API می زنیم که بهتر بتوانید متوجه این قضیه گردید.
نمونه: ورود با گوگل یا این که فیسبوک
بدون شک در اکثری از تارنما ها چشماید که هنگام ورود به آن وبسایت، بجای نام نویسی بدون واسطه، می توانید از روش اکانت کاربریتان در گوگل یا این که فیسبوک مبادرت به داخل شدن به آن تارنما نمایید.
زمانی که وبسایت هایی را میبینید که قابلیت ورود از روش حساب گوگل، فیسبوک و… دارا هستند، می توانید متوجه این گردید کهاین وب سایت با به کارگیری از API اینکار را انجام دادهاند.
بهاین فیس که برنامه نویسان این تارنما، از روش به کارگیری از API های گوگل و فیسبوک، این قابلیت را تولید کردهاند که اشخاصی که روی دکمهی «ورود با گوگل» کلیک میکنند، اسم آن ها از گوگل گرفته شود که بتوانند با اسم آن استفاده کننده، یک اکانت کاربری در آن وبسایت داشته باشد.
در حالتی که بخواهیم دقیقتر توضیح دهیم، فرض نمایید که وبسایت abc.com می خواهد قابلیت ورود با گوگل یا این که فیسبوک را به وبسایت خویش بیفزاید. دراین حالت،زمانی که استفاده کننده روی یکی این دکمهها، برای مثال ورود با گوگل کلیک میکند، تارنما abc.com یک درخواست به گوگل میفرستد و یکسری داده ها را از گوگل درخواست می نماید. و بعد از آن از آن داده ها که می تواند مشتمل بر اسم استفاده کننده، عکس استفاده کننده، و… باشد، مبادرت به تولید اکانت کاربری برای آن تارنما مینماید.